Zigt sieraden: waar vakmanschap en passie samenkomen

Welkom in de betoverende wereld van Zigt sieraden, een plek waar passie voor vakmanschap en liefde voor design samenkomen in elk uniek sieraad. De sieradenwinkel ligt in hartje Rotterdam en is zo veel meer dan alleen een verkooppunt van sieraden. Het is de bijzondere vertaling van creativiteit in duurzame sieraden, altijd met de persoonlijke aandacht van de dames achter Zigt.

Zigt sieraden denieuwebinnenweg

Bekijk onze juweliers

Kom binnen bij Zigt Sieraden

Stap je over de drempel bij Zigt sieraden dan word je als bezoeker verwelkomd door de warme sfeer en de glinsterende vitrines vol met handgemaakte juwelen. Elk sieraad vertelt een eigen verhaal en is samengesteld met zorgvuldig geselecteerde materialen. Alle creaties presenteren we met trots. Deze sieraden zijn niet alleen accessoires; ze zijn een vorm van kunst en drukken jouw individualiteit uit.

De drijvende krachten achter Zigt: Myriam en Neeltje

Zigt kan niet bestaan zonder de eigenaressen en talentvolle ontwerpers Myriam en Neeltje. Hun gezamenlijke passie voor sieraden en hun ervaring en vakmanschap hebben geleid tot een bloeiende samenwerking. De focus ligt op het creëren van sieraden die zowel tijdloos als vernieuwend zijn. Door de unieke benadering en de aandacht voor details slagen ze er telkens weer in om van elk sieraad een meesterwerk te maken.

De gezichten achter Zigt zijn niet alleen vakvrouwen; ze zijn ook pioniers in het hergebruiken van materialen. Wij geloven sterk in de kracht van duurzaamheid en zetten ons in om oude sieraden nieuw leven in te blazen. Deze filosofie zie je terug in ons werk. We transformeren geregeld oude erfstukken tot moderne sieraden die verhalen van het verleden weer tot leven brengen.

Bezoek sieraden winkel Zigt in Rotterdam

Het ambacht van hergebruik

In de kern van Zigt sieraden ligt een diepgewortelde waardering voor het ambacht van hergebruik. Beide dames zien in elk stuk oud goud en zilver niet alleen de schoonheid van wat het vroeger was, maar ook de potentie van wat weer kan zijn. Hun toewijding aan duurzaamheid is niet alleen een statement, maar ook een mooie belofte aan toekomstige sieraadontwerpen.

Van oud naar nieuw: de metamorfose

Het proces van het omtoveren van oude sieraden naar nieuwe, eigentijdse stukken is zowel kunst als wetenschap. De sieraadontwerpers benaderen elk project met een mix van technische vaardigheid en creatieve visie. Wij luisteren naar jouw persoonlijke verhalen over een erfstuk. Wat je met ons deelt vertalen we vervolgens naar een modern sieraad, waardoor het zowel de oorspronkelijke ziel van het origineel behoudt als weer nieuwe glans en uitstraling krijgen.“Jouw oude sieraden in een nieuw jasje gieten waardoor je het weer gaat dragen, is een van onze grootste passies en kwaliteiten!”

Duurzaamheid in elk juweel

Duurzaamheid gaat bij Zigt sieraden verder dan alleen het hergebruiken van materialen. Het strekt zich uit tot elke stap van het creatieproces, van het zorgvuldig selecteren van ethisch gewonnen nieuwe materialen tot het minimaliseren van afval. Wij zijn trots op ons vermogen om sieraden te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens een positieve impact op de wereld hebben.

Collecties die spreken

Zigt sieraden onderscheidt zich door zijn uitgebreide collecties die elk een eigen verhaal en karakter hebben. Het talent om te vernieuwen binnen de traditie van het goudsmeden komt tot uiting in elke nieuwe lijn sieraden. Van subtiele colliers tot expressieve trouwringen, elke collectie nodigt uit tot het ontdekken van persoonlijke verhalen en het ontwikkelen van een bijpassende stijl. Probleem met het vinden van een betekenisvol cadeau voor speciale momenten als Valentijnsdag of Moederdag? Niet bij Zigt!

Een duik in de diverse sieraadcollecties

Elke collectie bij Zigt sieraden is een weerspiegeling van de veelzijdigheid en creativiteit van de ontwerpers. Of het nu gaat om de delicate schoonheid van colliers, de innovatieve ontwerpen van armbanden of de elegante eenvoud van oorsieraden; elke lijn vertelt een uniek verhaal. Het vermogen om te spelen met materialen en vormen zit in onze genen en zorgt ervoor dat onze collecties een breed publiek aanspreken.

De unieke betekenis achter trouwringen

Bijzondere aandacht verdienen de trouwringen van Zigt sieraden. Deze ringen zijn meer dan alleen een symbool van een verbintenis; ze zijn persoonlijke en fraaie kunstwerkjes die de essentie van de liefde tussen de twee mensen in kwestie vangen. Myriam en Neeltje werken nauw samen met koppels om trouwringen te creëren die zowel persoonlijk als tijdloos zijn. De ring herinnert de drager elke dag aan de speciale band die zij hebben.

Ervaar Zigt Sieraden: een unieke ervaring

Een bezoek aan Zigt in Rotterdam is meer dan alleen een gelegenheid om prachtige sieraden te bekijken. Het is een ervaring die de zintuigen prikkelt, inspireert en verbindt. Wij zetten ons in om elke klant een persoonlijke en memorabele ervaring te bieden, van het moment dat je binnenstapt tot het moment dat je weer vertrekt. Het sieraadstuk is echt speciaal voor jou ontworpen!

Workshops en evenementen

Naast het aanbieden van unieke sieraden organiseren Myriam en Neeltje regelmatig workshops en evenementen. Deze activiteiten creëren een opvallende community van sieraadliefhebbers. Sieraden maken is een vorm van kunst en deelnemers aan een workshop of evenement delen deze passie met ons. De activiteiten bieden een unieke kans voor klanten om de handen uit de mouwen te steken, te leren over het proces van sieraden maken en misschien zelfs hun eigen stuk te designen. Het is deze bijzondere betrokkenheid die de locals bij Zigt sieraden zo waarderen. Meer dan eens komen klanten terug om een volgend sieraad te ontwerpen. Het is bijna verslavend!

De winkelervaring

De winkel zelf is een uitnodigende en sfeervolle ruimte die de creativiteit laat vloeien. Het is een weerspiegeling van al het vakmanschap dat met het ontwerpen en vervaardigen van sieraden gepaard gaat. Je wordt als klant aangemoedigd om op het gemakkie in de vitrines te kijken, door de collecties te bladeren, vragen te stellen en je te laten inspireren door het verhaal dat achter elk sieraad zit. Die persoonlijke benadering zorgt ervoor dat iedere bezoeker zich gewaardeerd en begrepen voelt, of je nu op zoek bent naar een cadeau of gewoon even een momentje heerlijk wilt snuffelen tussen de sieraden.

Zigt sieraden assortiment denieuwebinnenweg

Bezoek ons op de Nieuwe Binnenweg nummer 107A

Veelgestelde Vragen over Zigt Sieraden

Kan ik mijn eigen ontwerp inbrengen voor een sieraad bij Zigt?

Ja, wij werken graag samen met klanten om persoonlijke ontwerpen te realiseren. Wij waarderen de input van klanten en kunnen op basis van jouw ideeën en voorkeuren een uniek sieraad creëren.

Is het mogelijk om bij Zigt sieraden online te bestellen?

Hoewel de fysieke ervaring in de winkel uniek is, bieden veel juweliers tegenwoordig ook de mogelijkheid om online te winkelen. Voor specifieke informatie over online bestellen, is het aanbevolen om direct contact met ons op te nemen.

Bieden jullie ook reparatieservices aan?

Ja, vakmanschap staat bij ons centraal en dit omvat ook het repareren en onderhouden van sieraden. Of het nu gaat om een eenvoudige aanpassing of een complexe reparatie, wij streven ernaar om jouw sieraad weer in perfecte staat te herstellen zodat je er nog lang van kunt genieten.

Hoe gaat Zigt om met duurzaamheid?

Duurzaamheid is een kernwaarde van Zigt Sieraden. Wij focussen ons op het hergebruiken van materialen zoals goud en zilver. We kiezen ook bewust voor ethisch verantwoorde bronnen. Dit beleid strekt zich uit van de selectie van materialen tot ons  productieproces.

Kan ik mijn oude goud bij Zigt Sieraden inleveren?

Ja, wij staan bekend om onze expertise om oud goud om te zetten in nieuwe, prachtige sieraden. Wij moedigen je aan om je oude stukken mee te nemen, zodat ze in een nieuw jasje gestoken kunnen worden. Na de metamorfose krijgt het oude sieraad weer een nieuw leven.

Bekijk ook...