Winkel in beeld

Jordy’s bijzondere verhaal achter het populaire Broodje Schorem

jordy's bakery winkelinbeeld denieuwebinnenweg

’s Ochtends om kwart over 8 staan de eerste klanten al voor de deur bij Jordy’s Bakery. Zij beginnen hun dag graag met smaakvol, knapperig desembrood. “Ons brood is ambachtelijk gebakken, met de hand gekneed en bevat geen conserveringsmiddelen. Bovendien kopen we alleen het beste tarwemeel in. Zo kunnen we zeven dagen per week dezelfde hoge kwaliteit leveren”, zegt Michel van den Dool, bedrijfsleider Jordy’s Bakery aan de Nieuwe Binnenweg. 

Een van de populairste broodjes van Jordy’s Bakery is Broodje Schorem. Michel: “Hier zit een leuk verhaal achter. Vroeger heette het Broodje Bal. De kappers van Schorem vonden dit broodje erg lekker en kwamen er regelmatig voor terug. Toen we de menukaart een keer veranderden haalden we het broodje van de kaart. Dit vonden de kappers zo jammer dat Marieke, de vrouw van Jordy, het weer terugplaatste onder de naam Broodje Schorem. Hier is ook de optie Nelis aan toegevoegd, vernoemd naar kapper Nelis die het broodje graag at met gesmolten kaas, sambal en bacon.” 

Schorem is niet het enige Rotterdamse bedrijf waar Jordy’s Bakery nauwe banden mee heeft. Zo heeft de bakkerij samen met Slagerij van Linschoten en Booij Kaasmakers het Rotterdamse Worstenbroodje ontwikkeld. Michel: “Deze broodjes zijn niet aan te slepen. We verkopen er honderden per week.”

Ook de hotdogs zijn populair. Hiervoor werkt Jordy’s Bakery samen met Chez Jan Rotterdam. “We vinden lokale samenwerking belangrijk. Dit is milieuvriendelijker en we kunnen klanten op deze manier unieke broodjes en delicatessen aanbieden.” 

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten