Biologisch restaurant Rotterdam: puur genieten op de Nieuwe Binnenweg

Ben je op zoek naar een biologisch restaurant Rotterdam? Wil je er alleen snuffelen wat er op de menukaart staat, of wil je er je nieuwe vaste lunchstek van maken? Vandaag vertellen we je alles over biologische restaurants in Rotterdam aan winkelstraat de Nieuwe Binnenweg. Daarnaast delen we ook nog andere biologische of natuurlijke opties met je! Lees snel verder als je dierenwelzijn en milieu bij eten (bereiden) en lichaamsverzorging belangrijk vindt. Op naar de biologische producten!

Biologisch restaurant rotterdam

Bekijk onze Food

Biologisch restaurant Rotterdam – eigenschappen en voordelen

Wat maakt eigenlijk een restaurant Rotterdam biologisch? Bij biologische ingrediënten voor de maaltijd wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ook vind je bij biologisch voedsel geen genetisch gemodificeerde elementen. Dat maakt biologisch eten een stuk gezonder, omdat de natuur gewoon lekker zijn gang gaat. Voor bestrijding zet de biologische sector alternatieven in die niet schadelijk zijn voor mens, dier en natuur. Maar waar vind je een biologisch restaurant Rotterdam of doe je jouw biologisch verantwoorde boodschappen?

Happy Food and Health – gezond eten met een goed gevoel

Voor jouw biologische lunch Rotterdam ga je naar Happy Food and Health aan de Nieuwe Binnenweg 200D. Ze zijn van dinsdag tot en met zondag geopend, van 12.00 tot 20:00 of 21:00 uur. Behalve 100% pure en plantaardige ingrediënten eet je hier ook glutenvrij. Met speciale dieetwensen kun je hier dus ook prima terecht. De keuken van Happy Food and Health prepareert gezonde gerechten voor lunch, borrel en diner. Er is een koffiebar met allerlei gezond lekkers voor erbij. Zelfs als je een gevoeligheid voor bepaalde ingrediënten hebt, merk je daar op deze menukaart helemaal niks van!

Ekoplaza – voor al jouw biologische producten

Voor het zelf samenstellen van biologisch eten Rotterdam doe je natuurlijk boodschappen bij dé biologische supermarkt: Ekoplaza. De biowinkel aan de Nieuwe Binnenweg 236-242 is alle dagen van de week geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Alleen op zondag zijn ze ’s ochtends gesloten en gaat de winkel een half uurtje eerder dicht. Ekoplaza staat voor eten wat in het seizoen is, het liefst van lokale bodem en puur biologisch. Van verse producten tot non-food artikelen. (Tip: Er is zelfs een handige webshop.)

Biologisch restaurant rotterdam pand

Bekijk onze Food

Drogisterij De Pil – authentieke verzorging van de natuur

Behalve een biologisch restaurant Rotterdam is er nog meer op biologisch gebied in winkelstraat De Nieuwe Binnenweg te vinden. Want wat dacht je van cosmetica en kruiden die niet op dieren getest zijn? Of vitaminen en oliën die geen chemische ingrediënten bevatten? Ook voor dit soort biologische producten is er de ideale plek: Drogisterij De Pil op nummer 109A. Alleen het interieur van de winkel doet je al aan vroeger – inclusief de service van die tijd – denken. (Check hier de openingstijden van Drogisterij De Pil.)

Biologisch restaurant Rotterdam en andere bio hotspots bezoeken

Je hebt nu alle biologische adressen op een rijtje. Da's handig voor het plannen van je route naar jouw favoriete biologisch restaurant Rotterdam. En vergeet niet dat de Nieuwe Binnenweg ook voor je biologische boodschappen, ecologische lichaamsverzorgingsproducten of milieuvriendelijke cadeautjes zijn unieke plekjes heeft. Aan al onze biologische shoppers zeggen we dan ook: tot gauw aan de Nieuwe Binnenweg!

Bekijk ook...